Welkom in groep Bruin

Schooljaar 2017-2018

Na een heerlijke vakantie zijn we begonnen aan het nieuwe schooljaar. Met stralende gezichten kwamen alle kinderen vol vakantieverhalen weer binnen. Na een paar dagen hebben we het werkritme weer gevonden en zijn we lekker aan de slag.

Wanneer werkt wie:
Maandag: Miranda en René
Dinsdag: Miranda en Paul
Woensdag: Paul en René
Donderdag: Miranda en René, en Paul is onze gymmeester
Vrijdag: Miranda en René

Startgesprekken:
De komende twee weken voeren wij weer startgesprekken. Inschrijven is vanaf donderdag 25 augustus mogelijk. Onze inschrijflijsten hangen op de paal voor onze schuifdeur. We willen vragen om goed op te letten dat u zich inschrijft op de juiste lijst. De namen van de kinderen staan vermeld.

Hulpouders werkweek:
In week 41, 9 oktober t/m 13 oktober, gaan we op werkweek naar Drenthe! Hierbij hebben we hulpouders nodig. Opgeven? Meld je dan voor zaterdag 2 september aan bij één van ons.

Na schooltijd:
Nieuwsgierig hoe we werken in de klas? U bent na schooltijd altijd meer dan welkom in de klas om iets te vragen, een afspraak te maken of met uw kind zijn of haar werk te bekijken. Tot snel!

Hulpouders:
We zijn op zoek naar verschillende hulpouders voor verschillende activiteiten:
– Zo veel mogelijk luizenouders om iedere vrijdag na een vakantie de kinderen te controleren op luizen.
– Ongeveer 2 flitsouders die ons helpen met het automatiseren van rekenen. Ook zouden we blij zijn met leesouders, die oefenen met kinderen die lezen wat lastiger vinden.

Huiswerk:
Als voorbereiding op de middelbare school geven wij soms huiswerk mee. Bijvoorbeeld in de vorm van het leren voor topografie of Engels. Ook hebben we thuisaccounts voor Ambrasoft en Nieuwsbegrip. Van de kinderen wordt verwacht dat ze elke week een les in Nieuwsbegrip maken. Voor Ambrasoft heeft iedereen een tijd geleden een code gekregen. Bent u die kwijt of komt u er niet in, stuur ons dan een mail.

Sloffen:
Wilt u, samen met uw kind, ervoor zorgen dat uw kind einde van deze week sloffen heeft voor in de klas?

Gym:
Op donderdagmiddag hebben we gymles van meester Paul. Vergeet de gymspullen dan dus niet! Voor de meisjes graag haren vast als dat mogelijk is.

Facebook:
We hebben op Facebook een besloten groep van onze klas. Daarop zetten we foto’s, filmpjes en korte verhalen. Deze groep is alleen toegankelijk voor ouders met een kind in groep bruin. Te zijner tijd zullen we op deze pagina ook onze avonturen in Drenthe delen.

Met vriendelijke groet,

Miranda, Paul en René