Groep roze

En we zijn weer begonnen! Schooljaar 2018-2019

Welkom allemaal in groep roze. We zijn het jaar heerlijk gestart met 19 ontzettend gezellige en enthousiaste kinderen. De eerste week zit er inmiddels alweer op en in die week is er al flink gewerkt en zijn er al veel materialen uit het stof tevoorschijn gekomen. De kinderen geven de juffen weinig rust, de lesjes zijn niet aan te slepen!

 

De juffen werken op de volgende dagen:

Maandag:       Desirée

Dinsdag:         Desirée

Woensdag:     Desirée

Donderdag:   Hanni (vervangt Mireille)

Vrijdag:          Hanni (vervangt Mireille)

Informatieavond donderdag 20 september!

Zien we jullie donderdag 20 september op de onderbouw informatieavond (19.15 – 20.30)? Daar zullen wij meer vertellen over het reilen en zeilen in een onderbouwklas?

Creativiteit in groep roze:

 

Lekker buiten:

 

 

 

Lente in groep roze

 

Wat een fantastische voorstelling hebben de kinderen gegeven. Ze hebben de voorstelling 3 maal achter elkaar opgevoerd en elke keer weer deden ze dit met een grote glimlach en veel plezier. Mede dankzij de hulp van onze (hardwerkende) klassenouders heeft groep roze deze voorstelling zo mooi neer kunnen zetten. Dank jullie wel Desiré en Mariska voor jullie harde werk!

    

In de klas staat het thema lente (groeien en bloeien) centraal. De kinderen hebben o.a. de verschillende aspecten van de lente besproken en hier mee kennis gemaakt. Daarnaast is het doen van kleine proefjes ook erg leuk. De kinderen hebben allemaal een potje met bruine bonen in hun tafelgroepje staan om te verzorgen en observeren. Van dichtbij maken ze op dit moment het proces van ontkiemen mee.

              

          

Na een heerlijk lenteontbijt in de klas, was het tijd voor een wedstrijdje ‘eitje tik’. We hadden dit jaar een koning en een koningin.

   

 

    

Lekker buiten!

    

Hardwerkende kinderen in de klas.

   

 

Februari 2018

 

Wat is er de afgelopen weken toch weer hard gewerkt in groep roze. Er was o.a. heel veel aandacht voor de letters, het maken van woorden en zelfs het maken van eigen zinnen. Maar ook de getallen tot 100 hadden de interesse van veel kinderen. Zie hieronder een mooie zin en het 100-bord nagemaakt op het krijtbord.

  

 

Sinds kort hebben we een nieuwe vriend in de klas: De Bee-Bot! De kinderen leren spelenderwijs programmeren met deze Bee-Bot Oefeningen met de Bee-Bot zijn goed voor het ruimtelijk inzicht, samenwerken en probleemoplossende vaardigheden.

De Bee-Bot is nu al één van de meest favoriete werkjes in de klas.

 

 

Lekker bewegen en spelen.

 

 

Enkele werkjes.

 

Samen schaatsen kijken.

Tot na de vakantie, dan zullen we ons gaan verdiepen in het thema lente en gaan wij hard aan het werk in de klas om onze voorstelling voor te bereiden. Deze zal op vrijdag 6 april plaatsvinden om 08.45 uur in de theaterzaal. Fijne vakantie!

 

2018 is van start!

 

Groep roze is 2018 goed begonnen, er is hard gewerkt door de kinderen. Alle materialen werden uit de kasten getrokken en lesjes vragen aan de juffen was favoriet. We hadden het er maar druk mee:-)

     

Afgelopen periode hebben we veel gesproken over de winter en op dit moment leren de kinderen van alles over films en filmen tijdens de filmweek.

Mooie verwerkingen na een lesje over het schrijven van de cijfers en getallen:

Kerst!

Dankzij de behulpzame bovenbouwers en vele ouders en verzorgers hebben we een spetterende kerstperiode gehad in de klas. Zo zijn er veel knutsels gemaakt, de kerststukjes waren prachtig en hebben wij heerlijk gegeten in de groep!

Het kerstdiner was gezellig en warm. Aan alle ouders nog een extra bedankje van ons als juffen. Wat zijn wij verwend door jullie. Met name alle complimenten van jullie als ouder vonden wij een prachtig kerstkado!

 

Sinterklaas!

 

Rommelpiet had er een bende van gemaakt in de klas. De kinderen zijn ruim een uur druk geweest met het opruimen en netjes maken van de klas. Maar dit ging gepaard met erg veel lolJ

Wat een feest! Sinterklaas was op bezoek in groep roze. De kids hebben een gezellige dag in de klas gehad. De sint en de pieten kwamen een kijkje nemen in de groep en we kregen veel complimenten. Naast veel enthousiaste kinderen waren er ook enkele die het nog wat spannend vonden. We zijn allen verwend met een kleurrijke bal en veel moois voor in de klas. Zo is groep roze een speelset van hubelino rijker en is de kapla aangevuld met blauwe plankjes en een prachtig voorbeeldboek.

 

 

03-10-2017: Impressie van de afgelopen weken

 

Prachtige kettingreacties in groep roze!

 

Thema Lichaam

   

 

Een prachtige voorstelling over spook en spin met dank aan de opa en oma van Lea!

De aankomende weken staat in het teken van de herfst en ‘griezelen’.

 

 

Welkom in Groep Roze!

 

De start van het jaar!

29-08-2017

 

De vakantie is weer voorbij en wat gezellig dat iedereen er weer is. Onze eerste schoolweek zit er inmiddels alweer op en we zijn fris en fruitig aan onze tweede week begonnen. Na een eerste week vol lesjes over het reilen en zeilen in de klas beginnen de kinderen alweer heerlijk in het werkritme te komen. Er worden al flink wat materialen uit de kasten gehaald en de juffen zijn druk met het geven van lesjes. Wat een heerlijke sfeer in de klas!

De klas bestaat op dit moment uit 19 kinderen en we verwelkomen er op korte termijn 3 kinderen bij.

De juffen werken op de volgende dagen:

Maandag:       Mireille / Desirée (vult enkele maandagen ouderschapsverlof in voor Mireille)

Dinsdag:         Desirée

Woensdag:     Desirée

Donderdag:     Mireille

Vrijdag:           Mireille

Thema:

Het huidige thema in de groep is ‘vakantie’. Veel kinderen hebben een vakantiekoffer gemaakt en vertellen aan de hand van deze koffer over de zomervakantie. Veel lessen zijn gerelateerd aan dit thema, zo ook onze letter van de week ‘v’.

Na schooltijd:

Nieuwsgierig wat de kinderen gedaan hebben in de klas? U bent na schooltijd altijd meer dan welkom in de klas om met uw kind zijn of haar werk te bekijken. Tot snel!

Groetjes,

De juffen van groep roze

 

22 juni 2017

Thema dinosauriërs

 

30 maart 2017

Ook in groep roze is het goed te merken dat de lente begonnen is! We zijn gestart met het thema eieren. Hoe ziet een ei er uit? Hoe voelt, ruikt en proeft een ei? Wat voor dieren leggen eieren? Wat is een schaalvlies en waarom prik je een gaatje in de luchtkamer van het ei als je het wilt koken?  Een hele week zijn we van alles aan het ontdekken over het ei. De kip van Sofie heeft ons in de klas zelfs een bezoekje gebracht!  Wij hoopten natuurlijk dat ze een eitje zou leggen…., maar verder dan een poepje kwam ze niet 😀 Gelukkig had de juf een heleboel eieren meegenomen, dus konden we in de klas genieten van heerlijke toastjes met zelfgemaakt eiersalade! Smullen!

 

 Maart 2017

Tijdens het thema verkeer behandelen we in de klas verkeersregels, veilig oversteken en vervoersmiddelen. We hebben in een les over de fiets alle onderdelen eens goed bekeken en de fiets nagetekend. Er wordt een hoop geknutseld en gezongen en dat allemaal in het thema van verkeer. De klas ziet er weer heel gezellig uit met al die prachtige werkjes die de kinderen hebben gemaakt!

Een week lang hebben we bijgehouden hoe de kinderen in groep roze naar school komen:

1-12-2016

De stoomboot van Sinterklaas gemaakt van geometrisch en zintuiglijk materiaal.

20161201_131154

In de rekenkring hebben de kinderen vandaag ‘zakjes’ met pepernoten gevuld. Een Sinterklaas variant op groepjes van 6 maken.

20161201_135939

30-11-2016

Vandaag hebben we een schrijfdans gedaan met hoekige vormen. Met een lemniscaat zijn de strikken op de pakjes gemaakt.

20161130_115840

20161130_115835 20161130_115909

 

 

29-11-2016

Wat een gezelligheid in het gymlokaal!

img_7743

25-11-2016

2016-12-01_22-03-35

We bestuderen onze eigen gekweekte champignons!

23-11-2016

Een bezoekje van Rommelpiet! De kinderen hadden de klas gelukkig snel weer aan kant en hebben met zijn allen genoten van het lekkers uit hun schoen.

img_7172

 

De stoomboot van groep roze:

img_7234

2016-12-01_22-29-11

13-10-2016

kinderboekenweek

De kinderboekenweek is in volle gang. De kinderen hebben opa’s en oma’s gevouwen en een stamboom gemaakt. Het raam van de klas is weer mooi beschilderd. En vanmiddag kregen we bezoek van kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp!

collage-2016-10-13-19_50_30

Wat hebben de kinderen genoten van de verhalen die Tjibbe vertelde! Hij heeft zelfs zijn nieuwste verhaal van Agent en Boef verteld. In de prachtige prenten was van alles te ontdekken waar de kinderen vreselijk om moesten lachen.

6-10-2016

20161006_125717

Een mooi verhaal over wat Wouter later wil worden.

3-10-2016

Montessori werkjes

collage-2016-10-03-22_05_09Wat hebben de kinderen heerlijk gewerkt vandaag.

collage-2016-10-03-21_50_04

In de kring hebben we een materiaalspel gedaan met de kleurspoelen.Herkennen de ouders het werkje van de informatie avond?

21-9-2016

Thema Beroepen

Na heel veel leuke cijferwerkjes te hebben gemaakt en goed geoefend te hebben met de cijfers, is het nu tijd voor het thema Beroepen. De kinderen hebben samen een woordweb gemaakt waarin hun favoriete beroepen staan.

img_6504

Diverse beroepen zullen de aankomende tijd aan bod komen. Afgelopen week hebben wij extra aandacht geschonken aan de brandweer. De kinderen hebben brandende gebouwen gemaakt in de bouwhoek, geknutseld met vuur en water en samen gelezen wat de brandweer zoal doet in het boek ´vijf brandweermannetjes´.

img_6505 img_6503 img_6507

Uiteraard sluit de letter van de week aan op het thema. Deze week staat de letter ´b´ centraal. Als de kinderen iets mee willen nemen van huis, waar de letter ´b´in voorkomt, dan mag dit uiteraard.

img_6506

16-9-2016

Culturele middag

culturele-middag

Daar staan ze dan, de kanjers van groep roze! Vanmiddag tijdens de culturele middag hebben ze aan andere groepen van de school het liedje laten horen dat ze bij het thema cijfers hebben geleerd. Wat ging het goed!

8-9-2016

Thema cijfers

cijferwinkeltje

Momenteel werken we aan het thema cijfers. Natuurlijk komen cijfers en tellen het hele jaar aan bod in een kleuterklas, maar nu besteden we er klassikaal meer aandacht aan en zijn de boeken, liedjes, spelletjes en andere activiteiten gekoppeld aan dit thema.

Hebben jullie thuis al gehoord over één aapje in de slagroom en twee beren vol met zeep..? Vraag het de kinderen maar een!

We hebben een bouwhoek!

nieuwe-bouwhoek

Wat een feest!

We hebben een prachtige set blokken gekregen om een bouwhoek mee te maken in de klas!
Hij is gelijk in gebruik genomen! Natuurlijk wordt er graag naar eigen fantasie gebouwd, maar ook de bijbehorende opdrachtkaarten vinden de kinderen erg leuk!

5-9-2016

Waar Lego al niet goed voor is..!

schrijfmotoriek met lego

 Vanmiddag hebben we in de klas een schrijfmotorische oefening gedaan met behulp van legoblokjes.

26-8-2016

Ik ga op reis en neem mee…

collage koffertje

Wat nemen de kinderen mee op reis? Ze hebben het getekend in een koffer nadat we in de kring vakantiewoorden hebben bedacht en in de ‘woordkoffer’ hebben opgeschreven. Bijna iedereen neemt in ieder geval zijn knuffel mee!

kleipoppetjes Zeb
gemaakt door Zeb

De kinderen zijn helemaal blij met de nieuwe materialen die we hebben gekregen in de vakantie! Vooral de nieuwe klei attributen zijn heel grappig!

22-8-2016

Yes! Het schooljaar is weer begonnen! Bekende kinderen, nieuwe kinderen, een bekende juf en een nieuwe juf!        We gaan er een leuk jaar van maken!

Vandaag was de start van het thema VAKANTIE!

 dag1

Een liedje dat de kinderen leren bij het thema vakantie:

tuttebollekakkie

6-7-2016

Afscheid nemen is niet leuk, maar het afscheidsfeestje was top! Dag lieve overvliegers! Veel plezier in de middenbouw volgend schooljaar!

foto afscheid groep 2

Wat een prachtige bossen bloemen! Bedankt!!!

24-05-16

2016-05-25_20.50.01

Vandaag heeft groep roze geleerd hoe je wol tot draad kunt spinnen! De kinderen mochten dit zelf proberen en het resultaat is deze prachtige bol wol! Wat zullen we daar eens van gaan maken?

IMG-20160524-WA0001

Ook het proeven van schapenkaas en schapenmelk stond vandaag op het programma!

23-05-16

Schapen!

2016-05-24_22.23.24

Vandaag hebben we ons nieuwe thema ‘schapen’ ingeleid met een bezoek aan de schaapskooi! De kinderen hebben de schapen en lammetjes bekeken en geaaid. Na een praatje van de schaapsherder hebben ze allerlei vragen kunnen stellen. Daarna kregen we een workshop vilten en zijn alle kinderen met een prachtige zelf gevilte armband naar huis gegaan! Wat een top excursie! Hulpouders bedankt!

2016-05-24_22.16.15

Knutselen bij het thema!

17-05-16

Lente in de klas!!!

2016-05-24_22.18.41

Wat zien de ramen er weer mooi uit!

Dramaworkshop!

workshop

Na de voorstelling ‘Binnenste buiten’ hebben de kinderen van het ‘Filiaal’ een dramaworkshop gehad! Wat een knappe acteurs en actrices hebben wij in de klas!

21-04-2016

voorstelling BInnenste-buiten

Vandaag hebben de theatermakers van Het Filiaal de theatervoorstelling Binnenste buiten gespeeld bij ons in de theaterzaal. De kinderen hebben muisstil zitten kijken, af en toe onderbroken door hard gelach!!!

Een leuke voorstelling over een meneer die ‘kapot was van verdriet’. Zijn lichaamsdelen (lopende handen, een pratende kies, een hongerige buik, winderige darmen, hart met kamers vol herinneringen en zijn koude voetjes) zijn gelukkig uiteindelijk weer verzameld en is het met de meneer met de hoed weer helemaal goed gekomen!

19-04-2016

Naar het openluchtmuseum in Arnhem!

2016-04-28_13 09 57

2016-04-28_13 21 29

Een kijkje terug in de tijd! Na de lessen die de kinderen in de klas hebben gehad over ‘vroeger’, zijn we naar het openluchtmuseum geweest om eens stukje geschiedenis te beleven.

Themaweek over ‘vroeger’

De themaweek over ‘vroeger’ is in volle gang! De kinderen hebben van alles geleerd over hoe het vroeger op school ging en hebben zelf ook ervaren hoe het is om in rijtjes te zitten en klassikaal les te krijgen. Dat was toch wel een beetje vreemd, maar ook erg leuk!

 20160414_112838

20160414_135147

20160414_101500

Dinsdag gaat de onderbouw naar het openluchtmuseum in Arnhem om een kijkje terug in de tijd te nemen!

Kikkerdril!!!

20160405_093005

We hebben weer kikkerdril in de klas!
De kinderen houden de ontwikkeling van de kikkervisjes goed in de gaten!

 

Vrolijk pasen!

ei scheerschuim

Voor de paasdagen hebben de kinderen in groep roze papieren paaseieren geverfd. Dit deden ze met scheerschuim en ecoline! Wat vonden de kinderen dat geweldig!

Druppel verschillende kleuren ecoline op een laag scheerschuim, ga er vervolgens met een stokje doorheen (zie filmpje), als je een mooi marmer patroon hebt gekregen leg je er een papier op en druk je het aan. Met een trekkertje haal je het scheerschuim van het papier af en het resultaat is prachtig! De kinderen hebben van de gemarmerde papieren eieren geknipt en er een grote strik op gemaakt!

scheerschuim 2

scheerschuim 1

11-02-2016

College dag 4 workshop

Resultaat van de workshop van vandaag! Met lampjes aan hun vingers hebben de kinderen met licht getekend!

Wat is zo’n fotoweek toch leuk! Goed gedaan groep roze!!!

08-02-2016

De fotoweek is vandaag van start gegaan! De kinderen hebben een gastles gehad van fotografe Hester! ’s Middags zijn ze zelf aan de slag gegaan met het maken van detailfoto’s.

collage dag 1

27-11-2015

Jammie, groep roze heeft pepernoten gebakken!!!

collage pepernoten bakken2

collage pepernoten bakken1

23-11-2015

ramen en stoombootjes

De klas in sinterklaassfeer! Wat een gezelligheid!!!

rekenspel

 De begrippen ‘veel’ en ‘weinig’ zijn behandeld tijdens de rekenkring. De jongste kleuters mochten pepernoten aan een Sint- en Pietenpopje uitdelen n.a.v. een opdrachtje over veel en weinig.

19-11-2015

Wat waren we geschrokken vandaag: de rommelpieten waren langs geweest op school!!!

Gelukkig hadden ze naast rommel ook wat lekkers achter gelaten 🙂

 20151119_075945

20151119_075951 (1)

df608091-65aa-47ca-9948-c8b2bddaa228 (1)

En de wortels, die voor een volgorde werkje over lang en kort gebruikt werden,

zijn door het paard van Sinterklaas opgegeten!!!

036787e2-b5ab-43b0-9ec9-193eaac40db4

Wat een geluk dat de kinderen goed kunnen opruimen en precies weten waar alles in de klas hoort te liggen!

muziekles nov 15 2

Vanochtend hebben de kinderen zangles gehad van Jeroen Schippers. Na het herhalen van wat herfstliedjes hebben de kinderen vandaag ook een sinterklaasliedje geleerd. Bij de liedjes worden veel gebaren en bewegingen gemaakt en zelfs met sjaaltjes gedanst. Wat een leuke lessen!

5-11-2015

De kinderen hebben vandaag appelmoes gemaakt, want in de herfst zijn de appeltjes rijp.

Eerst hebben we de appels in kleine stukjes gesneden.

WIN_20151105_114647

WIN_20151105_115859

Water en kaneel erbij en we maken de appeltjes warm.

Even roeren en..

WIN_20151105_132712

smikkelen maar!

 WIN_20151105_134825

 

 

15-10-2015

De spin wiedewin, de spin wiedewin.
Die weeft een web, die weeft een web.
De spin wiedewin, de spin wiedewin.
Die vangt daar mugjes en vliegjes in. 

Het is herfst en de klas is omgetoverd tot een echte herfstklas! 
De kinderen leren over de 
spin en over de blaadjes die verkleuren en van de bomen vallen. 
WIN_20151015_145009WIN_20151015_133926WIN_20151015_133911WIN_20151008_163030WIN_20151006_134138

WIN_20151015_161308

“Er zitten allemaal bladeren in mijn lijf!” (aderen)

5-10-2015

WIN_20151005_150926

Vandaag hebben we het thema ‘Dit is mijn lijf!’ afgesloten. Nadat we het hebben gehad over ziek zijn en het ziekenhuis hebben alle kinderen een ziekenwagen geknutseld.

 

 

18-09-2015

Vandaag hebben de kinderen allerlei activiteiten gedaan die met het lichaam te maken hebben. Ook het digibord is hierbij gebuikt.

WIN_20150918_131805                              WIN_20150918_132710

WIN_20150918_131954

We hebben röntgenfoto’s bekeken en gezocht of we bij onszelf ook botten in ons lijf kunnen voelen.

WIN_20150918_133740

WIN_20150918_134346

 

Het was weer een leerzame en gezellige dag in groep roze!

 

15-09-2015

Spieren, skelet, groeien, neus, tenen en bloed. In de klas zijn we bezig met het thema “dit is mijn lijf”! We hebben de kinderen opgemeten en dit op de muur geplakt.

foto (1)

De kinderen hebben geleerd wat een skelet is en als verwerking heeft iedereen er één getekend.

foto 1 foto 2

Het thema heerst ontzettend in de klas. We krijgen veel leuke vragen van de kinderen.

back to school

24-08-2015

Yes! We zijn weer begonnen! Hopelijk heeft iedereen een fijne vakantie gehad! De kinderen kwamen vandaag enthousiast de klas binnen! Een deel van de kinderen heeft hun vakantieverhalen al verteld. Het andere deel komt morgen aan de beurt. Wat leuk om te horen wat de kinderen allemaal gedaan hebben de afgelopen 6 weken.
Vandaag zijn de kinderen al druk aan de slag gegaan met het maken van een verjaardagskalender voor in de klas. Het resultaat zal eind van de week te bewonderen zijn!

We vinden het fijn als  alle kinderen deze week een plantje, sloffen en gymschoenen (met hun naam erin in een herkenbare tas) mee naar school nemen!

Handig zeg, zo’n eigen pagina op de website! Meer nieuwtjes/foto’s/oproepjes volgen binnenkort! Hou de website dus in de gaten 😉