groep-zwart

Berichten van schooljaar 2017-2018

28-11 Thema: ‘retourtje ruimte’.

Momenteel werken we in groep zwart aan het thema ‘retourtje ruimte’. De kinderen leren van alles over de ruimte en het heelal.
Kinderen maken quizzen en werken samen aan een groepsopdracht.
Op vrijdag 24-11 zijn we naar een voorstelling geweest van het filiaal. Een daverend succes! Ook zijn ze creatief bezig met de ruimte. Ze hebben een eigen planeet beschreven en met wasco en ecoline de planeten getekend. Prachtige resultaten!

     

 

6-11 Lekker werken

De kinderen hebben inmiddels allemaal hun draai goed gevonden. De kinderen van groep 6 weten wat ze moeten doen en waar ze alles kunnen vinden.
Groep 7 en 8 helpt ze nog waar dat nodig is.
De kinderen maken welke dag spelling en rekenen. Daarnaast kunnen ze tekstverwerken, Engels, blits of taalwerkjes maken. Naast het genoemde is er nog veel werk wat de kinderen mogen doen. De taalkast is nieuw aangeschaft vorig schooljaar. De taalwerkjes zijn erg leuk om te doen. Soms wat veel werk, geven de kinderen aan, maar wel leuk!

 

16-10 Werkweek

Zo we zijn weer terug na een fantastische week. De kinderen in de bovenbouw gaan begin van het schooljaar op werkweek. Het is een 3 jaren cyclus. Dit jaar was weer Drenthe aan de beurt. Samen met groep blauw en bruin. De kinderen hebben een ge-wel-di-ge week gehad met uiteraard weinig slaap.
De hebben o.a. met stenen geknutseld, acrogym gedaan en waterdieren gevangen. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan kamp Westerbork en zijn we naar de Hunebedden geweest. Ze hebben nog veel meer gedaan, teveel om op te noemen. Op donderdagavond was de bonte avond. De kinderen hebben allemaal hun best gedaan om daar iets moois/leuks/grappigs neer te zetten! De bonte avond sloten we af met een disco! Lekker dansen en gek doen met elkaar.
We hebben allemaal onwijs genoten van deze week. Bedankt alle hulpouders die mee waren en het mede mogelijk hebben gemaakt om zo’n fantastische week voor de kinderen te organiseren!!!

       

30-08 Stagiaire

Het eerste half jaar zal groep zwart 2 dagen in de week een stagiaire krijgen. Ze heet Renee en studeert aan de Marnix Academie. Ze is derde jaar.
Renee zal op woensdag en donderdag in de klas aanwezig zijn. Juf Florinda zal Renee gaan begeleiden.
Renee zal ook een aantal keer met meester Rob meelopen op dinsdag in de gymzaal.

 

Welkom in groep zwart!

Daar zijn we weer! Fris terug van de zomervakantie!
Dit jaar is er wat anders in groep zwart. Juf Jetske is naar groep groen verhuist en juf Eline is naar zwart gekomen. Juf Sanne en juf Florinda blijven in groep zwart.
Hieronder een overzicht met wie welke dag aanwezig is.

Maandag: Florinda en Sanne
Dinsdag: Florinda en Eline
Woensdag: Florinda en Eline
Donderdag: Florinda en Eline
Vrijdag: Florinda en Eline

De kinderen hebben gym op dinsdagochtend dit schooljaar. Meester Rob zal de gymlessen voor groep zwart gaan verzorgen!
We hebben allemaal zin om weer aan de slag te gaan en we gaan er een leuk jaar van maken!

We zullen proberen u via deze groepspagine een kijkje te laten nemen in de klas. We zullen zo nu en dan wat op de pagina plaatsen met eventueel wat foto’s erbij.

berichten van schooljaar 2016-2017

22-3 Lenteontbijt

Yes! Het is lente!
Vanmorgen hebben we een heerlijk ontbijt gegeten met elkaar. Het was erg gezellig.
Na het ontbijt hebben we in de gymzaal paaseieren gezocht. Helaas waren we niet de snelste, maar iedereen heeft een ei gevonden!
Zoals elk jaar doen we altijd een eiertik wedstrijd. We zeggen een versje op en de kinderen tikken met een hard gekookt ei tegen elkaar. Het ei wat nog heel is heeft gewonnen.
Vorig jaar wat Thij onze eierkoning. Dit gaat heeft hij de kroon aan Emma moeten geven! Het ei van Emma was dit jaar de sterkste van groep zwart! Gefeliciteerd!

Nadat Emma de eiertik koningin was geworden van groep zwart moest zij het opnemen tegen de andere winnaars van de bovenbouw!
Eerst tegen Lisa uit bruin. Spannend maar Emma had gewonnen! Daarna moest het opnemen tegen Jula uit blauw. Ook daar was het spannend, maar het ei van Jula was toch gebroken dus Emma is niet alleen koningin van groep zwart, maar van de hele bovenbouw!!!!

9-3 De zon begint te schijnen!

Na een prachtige voorjaarsvakantie zijn we weer allemaal terug op school.  De kinderen uit groep zwart hebben een heerlijke vakantie gehad en kunnen weer lekker aan het werk.
Voor de vakantie hadden we een voorstelling. We hadden onze voorstelling gebaseerd op de film Abeltje. Het was een geslaagde voorstelling en de kinderen hebben genoten van hun podiummoment. Ook alle ouders vonden het fantastisch!

Deze week zijn we in groep zwart weer lekker aan het werk. Weer normale dagen.
In het montessorionderwijs komt het vaker voor dat de oudere kinderen jongere kinderen helpen. Zo ook vandaag. Kinderen uit groep 8 van groep zwart hebben heerlijk gewerkt met kinderen uit groep 1/2 van oranje.

11-1 Gelukkig nieuwjaar

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig nieuwjaar. We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad!
In de klas zijn de kinderen alweer hard aan het werk. Fijn om te zien dat de kinderen zo gedreven zijn.
Vandaag zijn we naar het theater geweest. De grote illusionist. Een prachtige voorstelling voor met trucs. Het doel was dat de kinderen leerden dat als ze iets willen bereiken daar voor moeten werken. Inzet en doorzettingsvermogen tonen.

’s Avonds liep de spanning op voor Jolie uit groep zwart en Lieke uit groep blauw. Zij doen mee aan het project ‘de junior academie’ op het Leidsche Rijn College. Daar leren de kinderen onderzoeken te doen en hoe ze dat moeten aanpakken. Vanavond moesten ze hun onderzoek presenteren. Alle belangstellende waren naar het Leidsche Rijn College gekomen. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, buren en leerkrachten. Jolie en Lieke hebben het fantastisch gedaan!

13-12 Feestdagen

We zitten midden in een heerlijke tijd.
Sinterklaas is weer het land uit. Wat hebben we een gezellige dag gehad in groep zwart. Van te voren hadden we lootjes getrokken. De kinderen hebben voor elkaar of voor een juf een prachtige surprise gemaakt met daarbij een mooi gedicht. Wat hebben alle kinderen hun best gedaan!

img_45771

Nu de Sint weer uit het land is komen de kerstspullen weer te voorschijn. Groep 8 heeft de kerstboom van groep zwart mooi versierd en de kinderen hebben al prachtige kerststerren gemaakt.
De klas hangt er vol mee!
Op 22 december is het kerstdiner. We hebben er al zin in!

img_45991 img_46001

 

11-11 Werkweek presentatie en voorleeswedstrijd

Alle drukte is weer voorbij! Een fantastische werkweek hebben we gehad en daarna een welverdiende vakantie! Wat hebben we genoten van alle mooie dingen en activiteiten op Ameland. Alle ouders die mee waren ontzettend bedankt voor alle hulp.
Vorige week vrijdag hebben we de werkweek en het thema Ameland afgesloten met een leuke werkweekpresentatie! Het was een gezellige drukke bedoeling in de groep!

werkweek-1 werkweek-2 werkweek

Deze week stond de voorleeswedstrijd centraal. Donderdagmiddag hadden we een klassenronde. Kinderen uit groep 7 en 8 mochten hieraan mee doen. Iedereen heeft goed zijn/haar best gedaan! De twee winnaressen mochten door naar de schoolfinale die op vrijdagmiddag werd gehouden in de theaterzaal!
Wat hebben onze toppers goed hun best gedaan, maar helaas hebben ze niet gewonnen. Roos uit groep blauw mag zich voorleeskampioen van Arcade noemen! Gefeliciteerd!
Wij zijn onwijs trots op deze meiden! Zonder angst lazen ze voor in de theaterzaal voor de hele bovenbouw! Jullie zijn toppers!!

voorleeswedstrijd-3 voorleeswedstrijd voorleeswedstrijd-2 voorleeswedstrijd-1

30-09 Mooie week!

Het is weer even geleden, maar er zijn weer leuke activiteiten voorbij gekomen deze week. Naast de voorbereidingen voor de werkweek zijn we woensdag naar de voorstelling ‘molman’ geweest van het filiaal. De voorstelling werd gespeeld in een zeecontainer. Erg bijzondere ervaring!

xxfz22581

Op vrijdagochtend starten we altijd met gym. Deze week was de leerlijn balanceren aan de beurt. Bij deze leerlijn is het belangrijk dat de kinderen elkaar helpen. Zo mooi om te zien dat alle kinderen hulp aan elkaar vragen en dat iedereen open staat om te helpen.

gpro36081

Na deze gymles stond ons nog iets moois te wachten. Er kwam een paralympische sportster in de klas. Zij heeft afgelopen spelen in RIO zilver gewonnen met baanwielrennen. Haar naam is Larissa Klaassen. De kinderen hebben genoten van haar verhaal. De kinderen zaten ook vol met vragen. Larissa heeft alle vragen beantwoord en als laatste mochten de kinderen zelfs de zilveren medaille vasthouden. Er werden handtekeningen uitgedeeld en nog wat foto’s gemaakt en de juffen wilden toch ook graag even met haar op de foto! Bedankt Larissa! Je bent een topper!

awbg14331

 

24-08 Lekker werken.

Het is de tweede dag dat de kinderen aan het werk zijn. Maar wat was het warm vandaag! Ondanks de hitte hebben de kinderen heerlijk gewerkt.
Omdat het dak helemaal gerenoveerd is konden de kinderen ook heerlijk buiten werken.

IMG_3815

Eind vorig schooljaar hebben we nieuwe taalkasten mogen aanschaffen. Het is nog wel allemaal een beetje zoeken, maar we hebben al onwijs leuke opdrachten voorbij zien komen. Zo hebben Ties en Floris uit groep 7 gisteren het eerste en zesde couplet van het  Wilhelmus geleerd en gezongen voor de klas.
Vandaag hebben Femke en Jolie uit groep 8 zich gebogen over Engelse tongbrekers. Ze hebben 1 tongbreker uit hun hofd geleerd en voorgedragen aan de klas. Vervolgens heeft de rest van de groep het ook geprobeerd! Erg goed gedaan.
Hieronder een link met een filmpje van Femke en Jolie met hun Engelse tongbreker.

Tongbreker Femke en Jolie

 

22-08 Nieuw schooljaar

Vandaag was het dan zover. De vakantie voorbij en weer in het ritme komen!
De juffen van groep zwart hebben er onwijs veel zin in en zitten vol frisse moed om te beginnen en er een fantastisch jaar van te maken.
De samenstelling van groep zwart is wel wat veranderd. Vorig jaar hebben we afscheid moeten nemen van meester Steven. Dit jaar hebben we juf Sanne erbij.
Verder verandert er niets. Hieronder een overzicht wie er welke dag is.

Maandag: juf Florinda & juf Sanne
Dinsdag: juf Florinda & juf Jetske
Woensdag: juf Florinda & juf Jetske
Donderdag: juf Florinda & juf Jetske
Vrijdag: juf Florinda & juf Jetske

Vanmorgen kwamen de kinderen binnen. Allemaal lieve gezichtjes vol met spanning.
We hebben een relaxte dag gehad. De kinderen hebben eerst een puzzel moeten maken om er achter te komen bij wie ze in het groepje zitten. Daarna hebben we de hersens laten weten door te gaan plannen. En oef… dat was moeilijk!
Na het fruit eten zijn we aan de slag gegaan met het maken van vragenblokjes. Eerst schuren en daarna schilderen.
Na het brood eten hebben we vakantieverhalen geschreven. Deze is nog niet helemaal af. Morgen gaan we daarmee verder. De juffen kijken terug op een mooie eerste schooldag. We hopen dat de kinderen het een leuke dag vonden!

IMG_3799[1] IMG_3800[1] IMG_3802 IMG_3803

Berichten van schooljaar 2015-2016

02-06 Verkeersexamen en filosoferen

Deze week was het weer een drukke week. We zijn weer veel gebeurtenissen. De Cito week, verkeersexamen groep 8 en krijgt groep 8 filosofie lessen.
Op maandag heeft groep 8 het praktisch verkeersexamen afgelegd. Helaas is niet iedereen geslaagd, maar wel heeft iedereen zijn best gedaan. Wij zijn trots op onze kanjers!
Ook krijgt groep 8 de laatste weken van het schooljaar filosofie les. Dit wordt gegeven door Alexandra. Een moeder van school die samen met een collega lessen heeft gemaakt en deze graag wil uitproberen. De kinderen doen allemaal leuk mee en leren na te denken over bepaalde onderwerpen.
De externe danslessen zijn afgelopen. De kinderen vonden het erg leuk en hebben weer veel geleerd.

IMG_3514[1] IMG_3465[1]

 

17-05 Danslessen

Vandaag zijn we weer fris en fruitig van start gegaan.
Bijna iedereen was vandaag weer aanwezig in de klas. We hopen dat iedereen een leuke en relaxte vakantie heeft gehad.
De laatste periode gaat van start en we zijn gelijk swingend begonnen in in groep zwart.
Tijdens de gymles hebben we een dansworkshop gehad van het UCK.  Deze dansles sloot goed aan op ons nieuwe thema ‘reis om de wereld’.
De kinderen hebben allemaal erg leuk mee gedaan. Hieronder een kleine impressie.

IMG_3460[1]  IMG_3462[1]  IMG_3464[1]IMG_3463[1]IMG_3461[1]

Deze linkjes hieronder zijn nog wat korte filmpjes van de dansles.

IMG_3436[1]

IMG_3444[1]

IMG_3445[1]

IMG_3447[1]

IMG_3449[1]

29-04 Drukke dagen

Afgelopen weken hebben we het onzettend druk gehad.
Dat is dan ook de reden dat we de website niet up-to-date hebben kunnen houden.
Groep 8 had op 19-20-21 april de eind-cito. Op vrijdag 22 april hadden we een fantastische sportdag en maandag 25 april kreeg de bovenbouw bezoek van het rembrandthuis voor een schilderles. De kinderen hebben prachtige zelfportretten gemaakt. Dit was een voorbereiding op het museumbezoek van afgelopen donderdag. Toen zijn we met de hele bovenbouw naar het rijksmuseum geweest. Ook dit was een groot succes.
Nu zijn we allemaal toe aan een welverdiende vakantie! Tot over 2 weken!

IMG_3373 IMG_3375 IMG_3399 IMG_3400

07-04 Lezen en oefenen culturele middag.

Zoals elke donderdagochtend starten we met timboektoe lezen.
De kinderen gaan in groepjes een tekst lezen. Ze lezen allemaal om de beurt een stukje hardop.
Zo oefenen de kinderen met lezen.
IMG_3125[1] IMG_3126[1]

Morgen hebben we culturele middag. Samen met groep geel en paars.
Vanmiddag hebben we even geoefend. Het gaat al erg goed en we hebben zin in morgen!

IMG_3127[1]

30-03 Bezoek van de professor.

Vandaag was het eindelijk zover. De professor is langs geweest.
Hij heeft verteld wat voor werk hij doet en hoe dat in werking gaat.
De kinderen hebben allemaal vragen mogen stellen en hebben genoten van het verhaal van de professor!

IMG_3088[1] IMG_3090[1]

29-03 Meet the professor.

Afgelopen weken zijn we bezig geweest met meet the professor.
Het is een groot mysterie, want door middel van hints moeten we achterhalen wat onze professor doet.
Op woensdag 30-03 komt de professor zelf langs in de klas om te vertellen wat hij voor werk doet.
Vandaag kregen we hint 5. De kinderen kropen even in de jas van een professor. Ze hebben 2 verschillende proefjes gedaan.
De kinderen hebben ervan genoten en we zijn weer wat wijzer geworden. Morgenochtend om 8.30 uur krijgen de kinderen de laatste hint.
Om 11.00 uur verwachten we onze professor. We zijn erg benieuwd!
IMG_3081[1] IMG_3082[1] IMG_3083[1]

25-03 Paasweekend!

Zo de week zit er weer op. De week van de lentekriebels is weer voorbij.
De kinderen zijn weer heel wat wijzer geworden.
Hieronder wat kinderen die wat hebben geschreven over de lentekriebels:

De lentekriebelweek is heel grappig. Je gaat bijvoorbeeld dokter Corry kijken. Dat is heel grappig.
Je krijgt lessen van de juf. Wij moesten ook een muurkrant maken in het thema.
Mijn groepje heeft gekozen voor puberteit. We hebben er veel van geleerd.
Femke, groep 7

Ik vond het best wel leuk, maar soms ook niet. Bijvoorbeeld de muurkrant. Dat vond ik minder leuk.
Ook moesten we verschillende namen bedenken voor de geslachtsdelen. Dat vond ik erg leuk en grappig om te doen.
Luc, groep 7

De lentekriebels waren leuk en grappig, maar soms ook erg interessant.
Soms ook wel raar, want je krijgt niet elke dag te zien hoe een piemel en vagina eruit zien.
Het was erg leerzaam, maar ook wel spannend.
Drie meisjes, groep 6

Nu staat er een lang weekend voor de deur.
Paasontbijt en paaseieren zoeken. De leerkrachten van groep zwart wensen iedereen een vrolijk Pasen.

22-03 Lenteontbijt.

Vanmorgen hadden we op school het lentefeest!
Elke klas, dus ook groep zwart zijn de dag begonnen met een ontbijt.
Er waren allemaal lekker broodjes en veel keuze uit beleg. Na het ontbijt hebben we paaseieren gezocht in de gymzaal.
Daarna was het moment aangebroken van eitje-tik.
Thij is de eitje tik koning van groep zwart! Gefeliciteerd!

IMG_3059 IMG_3062IMG_3060

 

21-03 Lente!

De lente is begonnen! Wat een heerlijk gevoel. De zon gaat weer schijnen (hopen wij) en de bloemetjes gaan weer bloeien.
Daarbij horen ook de lentekriebels. Deze week staat in het teken van hartjes, rozen, liefde, lichamen etc.
Ook zoomen we in op de effecten van sociale media. Al met al een spannende week vol met kriebels!
Einde van de week zullen er wat kinderen een stukje schrijven over de lentekriebels.

 

18-03 Welkom in groep zwart.

Eindelijk, daar zijn we dan.
Het heeft even geduurd voordat we actief konden worden op deze pagina.
Juf Jetske en juf Florinda zullen proberen om deze pagina up-to-date te houden.
Hier kunt u lezen wat we allemaal doen in groep zwart. We zullen ook leuke foto’s erbij zetten.

Alvast een kleine impressie van de werkzaamheden in groep zwart.

IMG_2792[1] IMG_2793[1] IMG_2842[1]